2022-2023 koulutukset ja tapahtumat


Avoimet ohjauswebinaarit


Webinaarit klo 14.30-16.00 (Zoom). Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan voi tulla mielenkiinnon ja ohjaustarpeen mukaan. Webinaarin aluksi on aina lyhyt alustus teemasta ja sen jälkeen on aikaa kysymyksille.


25.8.22 Tiimin yhteinen digisuunnitelma


15.9.22 Digitaaliset osaamismerkit


22.9.22 Oman alan digiosaminen & osaamisen jakaminen työyhteisössä


6.10.22 Oppimisen pelillistäminen


25.10.22 Tekoäly


3.11.22 Yhteisöllinen materiaalin tuottaminen


17.11.22 Oppimisanalytiikka

Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön koulutukset

Vuonna 2022  tarjoamme kahta erilaista digipedagogisen osaamisen kehittämiskokonaisuutta ammatillisen koulutuksen opetus-, ohjaus- ja tukihenkilöstölle:

Digipedagogisen osaamisen kehittäminen osaamismerkein (jatkuva ilmoittautuminen)

Digipedagogiikan uusimpiin oppimisratkaisuihin ja työkaluihin syventyvässä verkkokoulutuksessa pääset suunnittelemaan omin tarpeisiisi sopivan osaamismerkeistä koostuvan opintopolun, jota vuorovaikutteiset webinaarit ja pelilliset elementit rytmittävät. Pohjana hyödynnämme suosittua ja uudistettua Oppiminen Online – osaamismerkkikonseptia, joka mahdollistaa oman digiosaamisen työelämälähtöisen kehittämisen ajasta ja paikasta riippumatta.

Tavoite

Koulutusosion tavoitteena on vahvistaa opetushenkilöstön digiosaamista ja antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa digipedagogiikkaa hyödyntävää opetusta. Osion sisältöinä ovat digipedagogiset työkalut, digitaalisen oppimateriaalin tuottaminen ja koostaminen yhteisöllisesti sekä vuorovaikutteisten digitaalisten tietoturvallisten oppimisympäristöjen ja -prosessien kehittäminen. Koulutus toteutetaan pääasiassa verkkototeutuksena.

Keväällä 2022 Oppiminen online -osaamismerkit ovat haettavissa itsenäisesti. Saat merkkihakemuksistasi palautetta ja tarvittaessa ohjausta.

Ilmoittaudu mukaan.

Kun olet ilmoittautunut, voit alkaa hakea sivustoltamme löytyviä digitaalisia osaamismerkkejä joustavasti omien tarpeidesi ja aikataulujesi mukaisesti. Tutustuthan merkkien hakuohjeisiin. Saat merkkihakemuksistasi palautetta ja tarvittaessa ohjausta. Osaamismerkit ovat haettavissa 31.5.2023 asti. 

Pelillistetty joukkuekisa

Keväällä 2022 käynnistämme koulutusosion pelillistetyn toteutuksen, johon ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Opetusmateriaali

Kaikki koulutuksen materiaali ja osaamismerkit löytyvät sivustolta: http://www.oppiminenonline.com/osaamismerkinhakemuslinkit/. Ohje itsenäiseen työskentelyyn löytyy täältä: http://www.oppiminenonline.com/ohje-itsenaiseen-tyoskentelyyn/. Liity myös mukaan Oppiminen online -Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/oppiminenonline/.

Hannalta (hanna.spets@oamk.fi) voit kysyä vinkkejä itsenäiseen opiskeluun ja osaamismerkkien hakemiseen.

Kohderyhmä

Ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, lukioiden ja perusopetuksen opetus- ja tukihenkilöstö

Koulutuksemme ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutuksen hanketta OsaOppi VII.