Vuoden 2020 koulutukset ja tapahtumat

Oppiminen Online mukana ITK:ssa 21.-23.9.2020!

Osuvat taidot ja Oppiminen Online järjestävät yhteistyössä ITK-konferenssissa koko päivän workshopin Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen – Osaamismerkkien uusi tuleminen. Osaamismerkkeihin syventyvässä koko päivän workshopissa jaetaan kokemuksia ja työskennellään kolmen pääteeman parissa:

  • Valtakunnallinen perusdigitaitojen osaamismerkkijärjestelmä ja sen hyödyntäminen eri kouluasteilla ja vapaan sivistystyön kentällä
  • Osaamismerkit pelillisenä ja pedagogisena työvälineenä
  • Osaamismerkkien käyttöönotto omassa organisaatiossa

Workshoppiin voivat osallistua niin sellaiset henkilöt, joilla on vain alustava kiinnostus osaamismerkkien hyödyntämisestä kuin henkilöt, joilla on vuosien kokemus merkkien luomisesta ja/tai oman osaamisensa kehittämisestä merkkien avulla. Ensimmäistä kertaa Oppiminen Onlinen historiassa workshopissa jaamme myös fyysisiä osaamismerkkejä kiitoksena ja kunnianosoituksena niille, jotka ovat saavuttaneet Oppiminen Online -digimerkeillä Ekspertti- ja Kehittäjä-tasot. Tule hakemaan omasi! 

Lue lisää workshopista ja ilmoittaudu mukaan täältä.
Tapahtuma Facebookissa

 

Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön koulutukset

Vuonna 2020  tarjoamme kahta erilaista digipedagogisen osaamisen kehittämiskokonaisuutta ammatillisen koulutuksen opetus-, ohjaus- ja tukihenkilöstölle:

Digipedagogisen osaamisen kehittäminen osaamismerkein (jatkuva ilmoittautuminen)

Tässä kokonaisuudessa järjestetään syksyllä 2020 kaikille avoimia digiteemaisia verkkosessioita sekä kehitetään, tunnistetaan ja tunnustetaan digipedagogista osaamista digitaalisia osaamismerkkejä hyödyntäen. Verkkosessiot ovat kaikille avoimia. Osaamismerkkien hakeminen edellyttää ilmoittautumista erikseen tämän lomakkeen kautta. 

Kun olet ilmoittautunut, voit alkaa hakea sivustoltamme löytyviä digitaalisia osaamismerkkejä joustavasti omien tarpeidesi ja aikataulujesi mukaisesti. Tutustuthan merkkien hakuohjeisiin. Saat merkkihakemuksistasi palautetta ja tarvittaessa ohjausta. Osaamismerkit ovat haettavissa 30.11.2020 asti. 

Tarkemmat tiedot osaamisen kehittämistä tukevista syksyn verkkosessioista päivitetään tälle sivustolle sekä Oppiminen Online -facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/oppiminenonline/
 

Digitaaliset työkalut tiimiopettajuuden ja –osaamisen edistäjinä, 4 op (ilmoittautuminen päättynyt) 

Toteutamme Hämeenlinnan ja Oulun alueella koulutuskokonaisuuden, jossa osallistujat saavat valmiuksia tiimiopettajuuden toteuttamiseen ja oman tiimin digipedagogisen osaamisen kehittämiseen. Koulutuksessa keskitytään tiimiopettajuuden toteuttamiseen ja kehittämiseen, digitaalisten välineiden yhteiskäyttöön, yhteisöllisen oppimisen ja osaamisen kehittämisen tukemiseen ja yksilöllisiin oppimisprosesseihin. Lisäksi osallistujat saavat työkaluja työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja ohjaamisen tukemiseen digitaalisesti ja digijoustavan opetuksen ja ohjauksen ja autenttisten oppimisympäristöjen hyödyntämiseen. Koulutus koostuu tiimioppimisen menetelmin toteutetuista kolmesta koulutuspäivästä sekä osaamismerkein ohjautuvasta työskentelystä.

Hämeenlinnan koulutuspäivät: 18.2., 21.4. ja 3.9.2020
Oulun koulutuspäivät: 4.2., 24.3. ja 1.9.2020

Lisätietoja voit kysyä Tiina Rusaselta: tiina.rusanen[a]oamk.fi. Koulutuksemme ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutuksen hanketta OsaOppi VI – Digitaaliset työkalut tiimiopettajuuden ja -osaamisen edistäjinä.