Oppiminen Online joukkuekisa

Oppiminen Online on suosittu ja palkittu osaamisen kehittämisohjelma, joka on kehitetty erityisesti ammatillisille opettajille ja ohjaajille. Tänä keväänä käynnistyy pitkästä aikaa pelillistetty toteutus, johon etsitään nyt joukkueita kisaamaan.

Miten kokoan joukkueen?

Joukkueessa toivotaan olevan 10-20 osallistujaa samasta organisaatiosta. Osallistujat voivat olla eri alojen ja aineiden opetus- ja ohjaushenkilöstöä, joilla on eri tasoista osaamista digipedagogiikan vasta-alkajasta konkariksi. Kaikille on tarjolla uusia haasteita. Jo aiemmin Oppiminen Online -merkkejä suorittaneet voivat tässä kisassa täydentää osaamistaan.

Mukaan mahtuu korkeintaan viisi joukkuetta. Joukkueiden etenemistä seurataan Oppiminen Online -sivustolla. Kisa käynnistyy varsinaisesti elokuussa 2022 ja kisasuorituksia voi tehdä 12.12.2022 saakka. Voittajajoukkue julistetaan 16.12.2022.

Voitte halutessanne aloittaa merkkien hakemisen jo nyt – suorituksiksi lasketaan myös kevään 2022 aikana itsenäisesti saavutetut merkit. Osaamista voi täydentää kisan jälkeen merkkejä suorittamalla 31.5.2023 saakka.

Joukkue ilmoitetaan organisaation nimellä ja osallistujamäärällä mukaan kisaan 30.4.2022 mennessä. Osallistujan voi vielä vaihtaa ennen kisan alkua, jolloin varsinaiset kisaajat nimetään.

Miten kisa käynnistyy?

Samalla kun organisaatiostanne ilmoitetaan joukkue kisaan, sovitaan myös aloitustapaaminen verkkoon. Starttipäivässä (ip/ap verkossa, joko nyt keväällä tai heti alkusyksystä), kerromme miten Oppiminen Online-merkkejä voi suorittaa, millaista ohjausta osaamismerkein ohjautuvaan oppimiseen kuuluu, milloin on live-webinaareja ja mistä löytyvät uudet ja aiemmat tallenteet sekä materiaalit.

Onko teillä jo nyt jotain ideoita teemoista tai ajankohdista, jotka ovat teille erityisen keskeisiä? Aloituspäivän ja verkkosessioiden suunnittelussa voimme huomioida myös toiveitanne.

Kisan käynnistyttyä joukkueita tsempataan suljetussa yhteissä ryhmässä Facebookissa sekä avoimissa verkkosessioissa. Merkkihakemuksista annetaan palautetta ja tarvittaessa ohjausta yksilöllisesti. Digipedagogiikan uusimpiin oppimisratkaisuihin ja työkaluihin syventyvässä pellillistetystä verkkokoulutuksessa osallistujat suunnittelevat oman opintopolun, jota vuorovaikutteiset webinaarit ja pelilliset elementit rytmittävät.

Mitä uutta Oppiminen Online tarjoaa?

Osaamisen kehittäminen tapahtuu kolmella taitotasolla: Digi-Osaaja (10 merkkiä), Digi-Ekspertti (25 merkkiä) ja Digi-Kehittäjä (45 merkkiä). Voit itse valita vapaasti, mitä merkkejä haluat lähteä hakemaan itsellesi
Opettajien digitaalisen osaamisen DigCompEdu-viitekehykseen pohjautuva osaamismerkkivalikoimamme:
Opetuksen digitaaliset ratkaisut
Digitaaliset resurssit ja oppimateriaalit
Ohjaus ja vuorovaikutus digitaalisilla työvälineillä
Digitaaliset työkalut tiimiopettajuuden ja -osaamisen edistäjinä

Lisäksi olemme koonneet erilaisia digipedagogiikkaan ja digitaalisiin sovelluksiin liittyviä osaamismerkkejä, joilla pääset mukavasti alkuun digipedagogisen osaamisen kehittämisessä.

OsaOppi VI -hankkeessa sisältöjä on uudistettu vastaamaan DigCompEdu-viitekehystä ja päivitystyö jatkuu nyt tässä VII-hankkeessa edelleen. Aiemmat Oppiminen Onlinen Some-tasomerkit on helppo päivittää toteutuksessa vastaamaan eurooppalaisen DigCompEdu-viitekehyksen mukaista osaamista.

Mikäli oppilaitoksestanne ei löydy riittävästi kisaajia kokonaiseen joukkueeseen, voitte ilmoittautua myös avoimeen joukkueeseen. Tälle joukkueelle järjestetään oma aloituspäivä.

Lisätietoja:

Sanna Brauer sanna.brauer@oamk.fi