Oppiminen Online joukkuekisa

Oppiminen Online on suosittu ja palkittu osaamisen kehittämisohjelma, joka on kehitetty erityisesti ammatillisille opettajille ja ohjaajille.

Käynnissä on pitkästä aikaa pelillistetty toteutus, johon on ilmoittautunut kisaamaan kolme ammatillisen koulutuksen järjestäjää: Live, Luksia ja Sasky. Lisäksi syyskuussa starttasi avoin joukkue. Tiimien suorituksia ja joukkueiden edistymistä pääset seuraamaan tällä sivulla. Alla olevasta taulukosta näet sekä suoritettujen merkkien määrän/ joukkue sekä sen, mikä joukkue on aktiivisin suorituksissa tällä hetkellä. Voit vaihtaa näkymää valitsemalla kuvan vasemmalta puolelta 1) suoritusten kokonaismäärä tai 2) aktiivisuus. Tulokset päivittyvät aina, kun merkkiarviointeja tehdään.

Joukkueiden etenemistä seurataan viikottain. Merkkitapahtumat päivitämme myös Oppiminen Online-ryhmään Facebookissa.

Joukkueissa on jokaisessa 10-20 kilpailijaa. Kisa käynnistyi toden teolla elokuussa 2022 ja kisasuorituksia voi tehdä 12.12.2022 saakka. Voittajajoukkue julistetaan 16.12.2022. Suorituksiksi lasketaan myös kevään 2022 aikana itsenäisesti saavutetut merkit. Osaamista voi täydentää kisan jälkeen merkkejä suorittamalla 31.5.2023 saakka.

Joukkueita tsempataan yhteisessä Oppiminen Online-ryhmässä Facebookissa sekä avoimissa verkkosessioissa. Merkkihakemuksista annetaan palautetta ja tarvittaessa ohjausta yksilöllisesti. Digipedagogiikan uusimpiin oppimisratkaisuihin ja työkaluihin syventyvässä pellillistetystä verkkokoulutuksessa osallistujat suunnittelevat oman opintopolun, jota vuorovaikutteiset webinaarit ja pelilliset elementit rytmittävät.

Mitä uutta Oppiminen Online tarjoaa?

Osaamisen kehittäminen tapahtuu kolmella taitotasolla: Digi-Osaaja (10 merkkiä, 2 op), Digi-Ekspertti (25, 3 op merkkiä) ja Digi-Kehittäjä (45 merkkiä, 5 op). Voit itse valita vapaasti, mitä merkkejä haluat lähteä hakemaan itsellesi!

Opettajien digitaalisen osaamisen DigCompEdu-viitekehykseen pohjautuva osaamismerkkivalikoimamme:

Lisäksi olemme koonneet erilaisia digipedagogiikkaan ja digitaalisiin sovelluksiin liittyviä osaamismerkkejä, joilla pääset mukavasti alkuun digipedagogisen osaamisen kehittämisessä.

Sisältöjä on uudistettu vastaamaan DigCompEdu-viitekehystä ja päivitystyö jatkuu nyt tässä OsaOppiVII-hankkeessa edelleen. Aiemmat Oppiminen Onlinen Some-tasomerkit on helppo päivittää toteutuksessa vastaamaan eurooppalaisen DigCompEdu-viitekehyksen mukaista osaamista.

Lisätietoja: Hanna Spets, hanna.spets@oamk.fi