Oppiminen Online joukkuekisa

Oppiminen Online on suosittu ja palkittu osaamisen kehittämisohjelma, joka on kehitetty erityisesti ammatillisille opettajille ja ohjaajille.

Tänä keväänä käynnistyy pitkästä aikaa pelillistetty toteutus, johon on ilmoittautunut kisaamaan kolme ammatillisen koulutuksen järjestäjää: Live, Luksia ja Sasky. Heidän henkilöstönsä suorituksia ja joukkueen edistymistään pääset seuraamaan tällä sivulla, johon syksyllä päivitetään vielä varsinainen pelimoottori.

Joukkueiden etenemistä seurataan viikottain. Kuvassa tilanne 23.6.2022:

Kerätyt osaamismerkit: Luksia 131, SASKY 23, Live 102

Joukkueissa on jokaisessa 10-20 kilpailijaa. Kisa käynnistyy varsinaisesti elokuussa 2022 ja kisasuorituksia voi tehdä 12.12.2022 saakka. Voittajajoukkue julistetaan 16.12.2022. Merkkien hakeminen on jo alkanut, sillä suorituksiksi lasketaan myös kevään 2022 aikana itsenäisesti saavutetut merkit. Osaamista voi täydentää kisan jälkeen merkkejä suorittamalla 31.5.2023 saakka.

Kisan käynnistyttyä joukkueita tsempataan suljetussa yhteissä ryhmässä Facebookissa sekä avoimissa verkkosessioissa. Merkkihakemuksista annetaan palautetta ja tarvittaessa ohjausta yksilöllisesti. Digipedagogiikan uusimpiin oppimisratkaisuihin ja työkaluihin syventyvässä pellillistetystä verkkokoulutuksessa osallistujat suunnittelevat oman opintopolun, jota vuorovaikutteiset webinaarit ja pelilliset elementit rytmittävät.

Mitä uutta Oppiminen Online tarjoaa?

Osaamisen kehittäminen tapahtuu kolmella taitotasolla: Digi-Osaaja (10 merkkiä, 2 op), Digi-Ekspertti (25, 3 op merkkiä) ja Digi-Kehittäjä (45 merkkiä, 5 op). Voit itse valita vapaasti, mitä merkkejä haluat lähteä hakemaan itsellesi!

Opettajien digitaalisen osaamisen DigCompEdu-viitekehykseen pohjautuva osaamismerkkivalikoimamme:

Lisäksi olemme koonneet erilaisia digipedagogiikkaan ja digitaalisiin sovelluksiin liittyviä osaamismerkkejä, joilla pääset mukavasti alkuun digipedagogisen osaamisen kehittämisessä.

Sisältöjä on uudistettu vastaamaan DigCompEdu-viitekehystä ja päivitystyö jatkuu nyt tässä OsaOppiVII-hankkeessa edelleen. Aiemmat Oppiminen Onlinen Some-tasomerkit on helppo päivittää toteutuksessa vastaamaan eurooppalaisen DigCompEdu-viitekehyksen mukaista osaamista.

Mikäli oppilaitoksestanne ei löydy riittävästi kisaajia kokonaiseen joukkueeseen, voit ilmoittautua myös avoimeen joukkueeseen. Tälle joukkueelle järjestetään oma aloituspäivä alkusyksystä.

Lisätietoja: Hanna Spets, hanna.spets@oamk.fi