Oppiminen Online joukkuekisa

Oppiminen Online on suosittu ja palkittu osaamisen kehittämisohjelma, joka on kehitetty erityisesti ammatillisille opettajille ja ohjaajille.

Vuonna 2022 järjestettiin pelillistetty toteutus, johon osallistui kolme ammatillisen koulutuksen järjestäjää: Live, Luksia ja Sasky. Lisäksi syyskuussa starttasi avoin joukkue, johon saivat ilmoittautua vapaasti . Tiimien suorituksia ja joukkueiden edistymistä seurattiin tällä sivulla. Alla olevasta taulukosta näet sekä suoritettujen merkkien määrän/ joukkue sekä merkkimäärän suhteutettuna joukkueen kokoon. Voit vaihtaa näkymää valitsemalla kuvan vasemmalta puolelta 1) suoritusten kokonaismäärä tai 2) määrä suhteutettuna joukkueen kokoon.

Joukkueissa oli jokaisessa 10-20 kilpailijaa. Kisa käynnistyi toden teolla elokuussa 2022 ja kisasuorituksia hyväksyttiin 12.12.2022 saakka. Joukkueita tsempattiin yhteisessä Oppiminen Online-ryhmässä Facebookissa sekä avoimissa verkkosessioissa. Merkkihakemuksista sai palautetta ja tarvittaessa ohjausta yksilöllisesti.

Vuoden 2022 joukkuekisan tulokset

Eniten merkkejä yhteensä kerännyt joukkue:

Ammattiopisto Live

Eniten merkkejä suhteessa joukkueen kokoon kerännyt joukkue:

Avoin joukkue

TOP 5 eniten merkkejä keränneet kisaajat:

  1. Hanna-Maria Partanen, Avoin joukkue
  2. Pekka Tapio Aalto, Sasky & Jonna Salo, Live
  3. Anonyymi kisaaja
  4. Katja Maijanen, Avoin joukkue

Mitä uutta Oppiminen Online tarjoaa?

Osaamisen kehittäminen tapahtuu kolmella taitotasolla: Digi-Osaaja (10 merkkiä, 2 op), Digi-Ekspertti (25, 3 op merkkiä) ja Digi-Kehittäjä (45 merkkiä, 5 op). Voit itse valita vapaasti, mitä merkkejä haluat lähteä hakemaan itsellesi!

Opettajien digitaalisen osaamisen DigCompEdu-viitekehykseen pohjautuva osaamismerkkivalikoimamme:

Lisäksi olemme koonneet erilaisia digipedagogiikkaan ja digitaalisiin sovelluksiin liittyviä osaamismerkkejä, joilla pääset mukavasti alkuun digipedagogisen osaamisen kehittämisessä.

Sisältöjä on uudistettu vastaamaan DigCompEdu-viitekehystä ja päivitystyö jatkuu nyt tässä OsaOppiVII-hankkeessa edelleen. Aiemmat Oppiminen Onlinen Some-tasomerkit on helppo päivittää toteutuksessa vastaamaan eurooppalaisen DigCompEdu-viitekehyksen mukaista osaamista.

Lisätietoja: Hanna Spets, hanna.spets@oamk.fi