Some-Noviisi (2 op)

Some-Noviisi_badge

 Some-Noviisi-koulutuksen tavoitteena on edistää tieto- ja viestintätekniikan (tvt) sekä sosiaalisen median (some) opetuskäytön perusosaamista ammatillisen koulutuksen opetus- ja tukihenkilöstön keskuudessa.

Some-Noviisin osaamisen voi hankkia osallistumalla “Digipedagogiikka osaamisperusteisen oppimisen tukena” -koulutukseen tai opiskelemalla itsenäisesti Oppiminen Online -sivuston tallenteista ja opetusmateriaaleista. Koulutuksen aloitusleirillä osallistuja rakentaa oman täydennyskoulutuspolkunsa ja ryhmäytyy alueelliseen joukkueeseensa. Aloitusleirin jälkeen osallistujilla on mahdollisuus suorittaa verkossa sekä pedagogisia että opetuksen työvälineet –sisältöjä. Osallistujia ohjataan Oppiminen online Facebook -ryhmässä. (Ryhmään hyväksytään jäseniksi vain opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen ilmoittautuneet.) Osallistujien osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan digitaalisin osaamismerkein Open Badge-järjestelmän avulla.  Eniten pedagogisia ja työvälinesisällöistä suorituksia kerännyt joukkue voittaa. Koulutus toteutetaan saman sisältöisenä Oulussa (Oamk/Amok), Espoossa (Omnia/InnoOmnia) ja Hämeenlinnassa (HAMK/AOKK).

Keskeistä oppimisessa ovat monimuotoiset opetusratkaisut, pelillisyys ja motivoivat oppimiskokemukset. Opettaja saa koulutuksessa omakohtaisen ja konkreettisen tuntuman osaamisperusteisuuteen.

Some-Noviisi –koulutus vastaa Ope.fi tason I päivitysosuutta ja sen sisällöt perustuvat Ope.fi –taitotasojen kuvattuun viitekehykseen.
Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta. Mahdolliset matka- ja majoituskulut jäävät kuitenkin osallistujalle.